Kaip išmaniosios technologijos gali padėti išlikti sveikam kūnui ir sveikai sielai

Kaip išmaniosios technologijos gali padėti išlikti sveikam kūnui ir sveikai sielai

Dėl pandemijos ir karantino daug laiko praleidžiame namuose. Tarsi sustingstame savame kiaute, nuolatos trūksta laiko. Jaučiamės tiek emociškai, tiek fiziškai išsekę. Todėl noriu pristatyti projektą, kaip pasitelkus šiuolaikines technologijas galima patirti naujų įspūdžių, pailsėti, sužinoti apie visuomeninius objektus ir kartu sportuoti gamtoje, kitaip tariant - sveikoje sieloje turėti sveiką kūną.

Projekto įgyvendinimas pradėtas nuo kelionės maršruto sudarymo ir informacijos apie 3 geografinius objektus kodavimu QR kodais. Buvo reikalingas išmanusis telefonas ir HIKING GPS programėlė.

Mano pasirinkti stebėjimo objektai: Klaipėdos miesto Malūno tvenkinys, Jono kalnelis ir Biržos tiltas. Pasiėmęs telefoną į rankas, užsidėjęs kuprinę ir įjungęs žingsnių bei kalorijų skaičiavimo programėlę iškeliauju prie Malūno tvenkinio - visuomeninio geografinio objekto, kuris anksčiau buvo vadinamas “Trinyčių ežeru”. Ilgą laiką jis buvo apleistas, krantai apžėlę, o dabar prisikėlęs naujam gyvenimui ir vis labiau įgaunantis visuomeninę prasmę. Čia ir vandenslydis, ir sutvarkytos bei dar tvarkomos krantinės, vaikų žaidimų aikštelė.

Sustoju prie didžiojo topolio vakariniame ežero krante ir pasigrožėjęs tvenkinio ramybe, patikrinęs QR kodą patenkintas keliauju parku link Jono kalnelio.

Jono kalnelis - visuomeninis geografinis objektas, kadaise tarnavęs kaip gynybinis pylimas, o nuo XVII a. kaip miesto įtvirtinimas. Įsikūręs miesto senamiestyje. XVIIIa. antroje pusėje apgriautas, o 1994 – 1997 m. rekonstruotas. Atnaujinimo darbai vyksta ir dabar. Jau įrengtas naujas tiltelis, kuriuo galima patekti į Jono kalnelio salą nuo Kultūros fabriko pusės, įrengtas fontanas, tribūnos žiūrovams, sutvarkyta aplinka. Čia rengiamos šventės, laisvalaikį praleidžia klaipėdiečiai ir miesto svečiai. Jaučiuosi gerokai sušilęs, nueita 1,8 km, sugaištos 25 min.

Dar truputį pažingsniavęs savo sukurtu maršrutu, aš jau ant Biržos tilto - visuomeninio objekto, kuriuo kasdien juda tūkstančiai mašinų ir žmonių. Tai pakeliamas tiltas per Danės upę, senovėje buvo medinis, dabar rekonstruotas, įtrauktas į Lietuvos Respublikos nekilnojamųjų kultūros vertybių registrą. Fotografuojuosi ir suku atgal. Reikia grįžti į pradinę žygio vietą.

Džiaugiuosi savo įveiktu maršrutu. Nueita 4,17 km, 6214 žingsnių. Būtų smagu, jeigu nuspręstumėte pakartoti šį išbandymą arba sukurtumėte savo lankytinų objektų maršrutą, juk taip kartu pagerintumėte savo fizinį aktyvumą ir sustiprintumėte ne tik sielą, bet ir kūną.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder