Enciklopedinio žinyno „Lietuvos tautinių instrumentų puoselėtojai“ pristatymas

Balandžio 3 d. 17.30 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) kviečiame į pirmojo Lietuvoje enciklopedinio žinyno „Lietuvos tautinių instrumentų puoselėtojai“ pristatymą. 

Lietuviški tautiniai instrumentai yra tarsi mūsų tautos autentiškumo ir išskirtinumo simbolis. Šie instrumentai susiję su tautos savastimi – tai mūsų liaudies autentiškumą ir savitumą atspindintis reiškinys.

Svarbiausias instrumentų gyvavimo ir raidos veiksnys – jų naudotojas. Tik žmogus gali pagaminti instrumentą ir jį prakalbinti.

Lietuviškų tautinių instrumentų raidai reikšmingi didesni ar mažesni kiekvieno muzikanto, instrumentų meistro, tyrinėtojo nuveikti darbai.

„Lietuvos tautinių instrumentų puoselėtojai“ yra pirmasis leidinys, kuriame pateikiama informacija apie asmenybes muzikuojančias lietuviškais tautiniais instrumentais Lietuvoje bei užsienyje, vadovaujančias kolektyvams ar meistraujančias instrumentus.

Džiugu, kad pirmojo enciklopedinio žinyno sudarytojai yra klaipediečiai doc. dr. Algytė Merkelienė, prof. dr. Lina Petrošienė, Klaipėdos krašto tautinių instrumentų puoselėtojai: prof. Vytautas Tetenskas, doc. Vytautas Alenskas, Jurgita Petkutė-Marcinkienė, Angelė Alšauskienė, Vilija Jaselskienė, Gintaras Jonaitis, tradicinių kanklių ir birbynių ansambliai. Enciklopedinio žinyno leidėjas Lietuvos nacionalinis kultūros centras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder